Emotional Freedom Technique (EFT) introductieworkshop (niveau 1)

 

Emotional Freedom Techique (EFT) is een opmerkelijke en effectieve techniek die gebruikt kan worden om negatieve emoties en gevoelens te verminderen, pijnlijke herinneringen op te lossen en belemmerende overtuigingen los te laten. Vaak gaat dit heel snel, maar niet altijd omdat sommige issues complex zijn en er meer tijd voor nodig is om de afzonderlijke aspecten te identificeren en op te lossen.

 

EFT wordt soms ook "emotionele acupuntuur" (maar dan zonder naalden) genoemd omdat het met de vingertoppen tappen of kloppen, op een serie acupunctuurpunten een belangrijk onderdeel van de techniek is. Dit tappen doe je terwijl je je aandacht richt op een specifieke emotie, gevoel, zorg, herinnering, etc. Een uitgangspunt van EFT is dat een negatieve emotie het gevolg is van een verstoring of blokkade in je energiesysteem. Door het tappen op de acupunctuurpunten pak je direct verstoringen en blokkades in je energiesysteem aan en los je ze op. Door het oplossen van de verstoringen en blokkades in het energiesysteem verdwijnen de negatieve emoties. Met EFT pak je dus niet zozeer de symptomen van een probleem aan maar los je de oorzaak ervan op. EFT wordt inmiddels wereldwijd gebruikt, kent een zeer breed scala aan toepassingen, en werkt vaak waar niets anders werkt.

 

De basis van EFT is relatief eenvoudig en kan in een uurtje geleerd worden. Daarna ben je in staat om het op jezelf toe te passen. Je kan het natuurlijk ook op anderen toepassen. Wanneer correct toegepast is het een verbazend effectief middel dat je kan helpen emotionele pijnen en problemen op te lossen en daardoor je relaties en kwaliteit van leven verbeteren, je doelen bereiken, je prestatievermogen vergroten, en je comfortzones verruimen. Miljoenen mensen wereldwijd hebben de techniek inmiddels geleerd en passen het toe op een enorme verscheidenheid aan thema's en onderwerpen, zowel beroepsmatig als privé.

 

De EFT Introductieworkshop (niveau 1) in een notendop:

  De deelnemers leren de theorie (de basisprincipes, en hoe en waarom het werkt) en oefenen direct in de praktijk met EFT.

  Ook enkele strategieën hoe je complexe en lange-termijn problemen kunt aanpakken zullen worden besproken.

  Tijdens de workshop worden er enkele live demonstraties gegeven van de techniek en zullen deelnemers ruim te tijd krijgen om het geleerde zelf in de praktijk te brengen.

  Na de workshop hebben de deelnemers voldoende bagage en praktische ervaring om zelfstandig met EFT aan de slag te gaan.

  Iedere deelnemer krijgt een compleet pakket aan informatie mee naar huis waarin het geleerde stap voor stap staat beschreven, zodat de techniek ook later thuis zelf toegepast kan worden.

 

De EFT Introductieworkshop (niveau 1) wordt gegeven op de volgende data:

Op dit moment staan er geen nieuwe workshops gepland.

 

Deelnamekosten voor de workshop zijn € 70,-.

In de prijs is een gratis (Skype)consult inbegrepen. Tijdens dit consult kan je vragen stellen over EFT, en onder deskundige begeleiding werken aan het oplossen van een emotioneel probleem.