Over EFT

Wat is EFT?

 

"Negatieve emoties zijn het gevolg van een verstoring van het energiesysteem van het lichaam." Begin jaren '90 van de vorige eeuw is vanuit deze visie in de VS Emotional Freedom Techniques (EFT) ontwikkeld.

 

Bij veel mensen is het energiesysteem geblokkeerd geraakt door vervelende ervaringen in het verleden (van een auto-ongeluk tot gepest worden op school). Die verstoring van tóen veroorzaakt onprettige emoties en beïnvloedt vaak ons gedrag van nú, waardoor we niet kunnen reageren of handelen zoals we eigenlijk willen.

 

Het goede nieuws is dat je je emoties niet bént, maar dat je ze hébt. Door het toepassen van EFT wordt de verstoring in het energiesysteem gecorrigeerd waardoor de bijbehorende emotie wordt opgelost.

 

EFT is een techniek waarmee je snel, met minimaal ongemak en met blijvend positief resultaat belemmerende emoties kunt oplossen, ongeacht hoe lang je ze al met je meedraagt en ongeacht hoe heftig ze zijn.

 

De kracht van EFT is de effectiviteit en de eenvoud. Iedereen kan de techniek gemakkelijk aanleren en op zichzelf toepassen. Inmiddels wordt de techniek dan ook wereldwijd toegepast.

 

Verlos jezelf met behulp van EFT van pijnlijke of belemmerende emoties. Hierdoor zit je beter in je vel en staat niets je meer in de weg om je talenten te ontplooien, je doelen te realiseren en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.

 

Door met je vingers op een aantal speciale punten op je lichaam te “tappen”, terwijl je je aandacht richt op je probleem, wordt de verstoring in je energiesysteem gecorrigeerd. Hiermee los je de bijbehorende emotie op.

 

Bevrijd van die blokkades staat niets je meer in de weg om je talenten te ontplooien en je doelen, dromen te realiseren, en te leven als de persoon die je werkelijk bent. Je kan eindelijk zonder angst die zaal toespreken, zelfverzekerd een onderhandeling of verkoopgesprek ingaan, ontspannen musiceren voor een groot publiek, die mooie verre reizen maken, en in het algemeen dié keuzes maken die je diep van binnen wil maken maar niet maakt omdat een onbestemd negatief gevoel je ervan weerhoudt.

 

Ervaar zelf de kracht van EFT en leer deze machtige techniek zelf toe te passen!