Behandeling

 

De door DreamWeavers ontwikkelde behandeling is erop gericht om leesproblemen door dyslexie op te lossen. Meer specifiek gezegd is de behandeling erop gericht om de vervormde visuele waarneming van (een) tekst te corrigeren zodat deze normaal wordt waargenomen. Hierdoor wordt het voor de dyslecticus mogelijk een tekst zonder extra inspanning te lezen.

 

 

Het doel van de behandeling

Het doel van de behandeling is dat een cliënt bij het einde van de behandeling moeiteloos en vlot, zonder het gebruik van een aanwijsvinger, met begrip van de gelezen inhoud, een tekst die bij zijn/haar leeftijd hoort kan lezen.

De behandeling heeft tot doel om teksten blijvend normaal, zonder vervormingen, te kunnen waarnemen. Daardoor kunnen teksten zonder problemen worden gelezen.

 

Dit is wat je van de behandeling kunt verwachten.

 

De behandeling bestaat uit een beperkt aantal sessies. Meestal zijn drie tot vijf sessies voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Mochten er een of enkele aanvullende sessies nodig zijn om het beoogde resultaat te bereiken dan vallen die onder de behandeling en zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

 

 

Behandeling bij jou thuis

Het is in principe mogelijk de behandeling thuis plaats te laten vinden. Doordat je in een vertrouwde omgeving bent is het vaak makkelijker je te ontspannen. Dit komt de effectiviteit van de behandeling ten goede, vooral bij kinderen. Bovendien kan het praktisch zijn omdat het je tijd en moeite bespaart.

 

Traject van de behandeling

1. Een behandeling begint met een gratis intakegesprek. Het intakegesprek vindt normaal gesproken telefonisch plaats. Het intakegesprek is bedoeld om vast te stellen of de behandeling zinvol is en om een algemene uitleg te geven wat de behandeling inhoudt.

2. Voor de eerste sessie wordt twee uur uitgetrokken. De eerste sessie duurt meestal langer dan vervolgsessies vanwege de eerste kennismaking en nadere uitleg van de behandeling. Vervolgsessies duren meestal 1,5 uur.

3. Enige weken na de laatste sessie wordt er contact met je opgenomen om te evalueren hoe is gegaan. Indien nodig plannen we een of meer extra sessies. Dit valt onder het behandelingstraject en er zijn daarom geen extra kosten aan verbonden.